Terug

Mijn eerste week bij een softwarebedrijf

Rianne Spelt

3 min read

Meet, Slack & Google Drive. Nieuwe gezichten met veel ervaring. Gesprekken op afstand. Per ongeluk een online vergadering verlaten omdat ik op een toegevoegde link klikte. Cloud toepassingen. Dit is een samenvatting van mijn eerste week in een geheel nieuwe omgeving.

Na een paar interessante gesprekken ben ik op 14 april begonnen met werken bij Levarne. Dat betekent; niet op kantoor, maar vanuit huis. Het is een ongebruikelijk moment om met een nieuwe baan te beginnen. Maar bij een techbedrijf is het zeker mogelijk. We beginnen de dag met een digitale meeting waarin we bespreken wat er de komende week op de planning staat. Het is een beetje vreemd om je collega's op deze manier te ontmoeten in plaats van met een goede kop koffie (en met een Nederlands worstenbroodje, zo heb ik me laten vertellen) maar hopelijk gaat dat snel gebeuren. Tijdens de vergadering ben ik geconfronteerd met termen waar ik geen verstand van heb. Mijn achtergrond ligt vooral in evenementen en hospitality, dus het wordt een uitdaging om de IT taal te leren kennen.

Een van de eerste dingen waar ik aan moest wennen; de online werkomgeving. Voor een techbedrijf in cloudtoepassingen een zekere deal. Maar ik miste mijn vertrouwde offline Microsoft instellingen en ik moest me aanpassen aan deze nieuwe werkomgeving. Zo merkte ik een kleine irritatie bij mijn collega omdat ik, eigenwijs als ik was, in een offline Excel sheet bleef werken en achteraf niet wist hoe ik het in Drive moest opslaan en in een aparte bijlage moest versturen. Maar gaandeweg merkte ik veel voordelen van het werken in een online omgeving. Iedereen kan op hetzelfde moment in hetzelfde document werken en er is geen gedoe met externe servers, wat in het verleden voor veel problemen zorgde.

De grootste uitdaging voor de komende weken is om zo snel mogelijk IT-jargon te leren. API, POS, splash screens... Zomaar wat woorden die me 0 zeggen. Gelukkig zijn mijn collega's meer dan bereid om me te helpen al deze dingen uit te leggen. Ik heb wat flows en processen gezien zodat ik de verschillende soorten applicaties beter begrijp, en ik kan ze op elk moment bellen voor een uitgebreide uitleg van de inhoud. En voor alle andere onduidelijke termen; ook hiervoor is Google je beste vriend.

Het is mooi om te zien dat er voor elk project verschillende disciplines nodig zijn om tot een goed resultaat te komen. Het is echt een teamprestatie. En wat ik ook leuk vind is dat Levarne een klein bedrijf is met veel mogelijkheden. De basis is er; cloud applicaties maken in een snelle, unieke, resultaatgerichte aanpak. De volgende stap is om de rest van Nederland (en daarbuiten) te laten zien hoe we dit gaan doen.
Ook benieuwd wat Levarne doet? Neem een kijkje op https://levarne.com/cases