Voorbeelden van hoe de rebuild eruit ziet.
Klant
Gezondheidsplein
Software
NodeJS, Serverless, AWS Lambda, Vue
Industrie
Informatievoorziening Gezondheid
Use case
Veroudere applicaties moderniseren
Klant
Gezondheidsplein
Industrie
Informatievoorziening Gezondheid
Software
NodeJS, Serverless, AWS Lambda, Vue
Use case
Veroudere applicaties moderniseren
Introductie
Gezondheidsplein is opgericht in 1998 en is een onafhankelijk platform voor gezondheidsinformatie die deel uitmaakt van het solvo netwerk: het grootste platform voor online gezondheidsinformatie in Nederland. Zo kan er op Gezondheidsplein informatie over aandoeningen gezocht worden, over gezond leven en dossiers over verschillende gezondheidsproblemen.
De uitdaging
De omgeving waarin Gezondheidsplein gebouwd stond was redelijk verouderd en toe aan vernieuwing. De uitdaging was daarom om de site over te zetten naar een modernere omgeving terwijl alle functionaliteiten blijven werken. Belangrijke aspecten hierbij zijn zijn het aantal unieke bezoekers, de mensen die vanuit zichzelf de site intoetsen, en het gebruik van advertenties. Het is hierbij essentieel dat de juiste advertenties op de juiste pagina’s staan, en ook mooi zichtbaar blijven op mobiele schermen.
De oplossing
De bestaande Gezondheidsplein pagina’s stonden eerst in PHP en deze zijn nagebouwd in Vue. Levarne heeft alle pagina’s overgezet waardoor er oude code omgezet moest worden naar moderne technieken. Dit had, gezien de hoeveelheid en verscheidenheid aan pagina’s, best wat moeite gekost maar is gelukkig uiteindelijk gelukt. Gezien het belang van het aantal unieke bezoekers is er gedurende het migratie-proces ook gefocust op de Search Engine Optimization.
Ouderwetse technieken, Nieuwe technieken
De waarde
Het komt vaak voor dat verouderde applicaties niet meer aan de eisen voldoen, duur zijn en innovatie blokkeren. In het geval van Gezondheidsplein is het waardevol om de oude code om te zetten naar moderne technieken om de omgeving te moderniseren, minder foutgevoelig en toekomstbestendig te maken.
Moderne technieken
Moderne technieken
Minder foutgevoelig
Minder foutgevoelig
Toekomstbestendig
Toekomstbestendig

Interesse in een samenwerking?

Neem contact op met onze Customer Success Manager

Bo avatar

Benieuwd naar de kosten van een project?

We hebben een interactieve calculator gecreëerd waarmee je gemakkelijk inzicht krijgt in de kosten die komen kijken bij het bouwen van een applicatie.

Andere cases